Jadłospis PDF Drukuj Email
niedziela, 02 października 2016 15:00


PONIEDZIAŁEK 28 XI
Zupa neapolitańska z makaronem.
Ziemniaki, frykadelki z masłem ziołowym, mini marchewki.
Herbata owocowa z miodem.

WTOREK 29 XI

Rosół z makaronem.
Ziemniaki, polędwiczki drobiowe, surówka z kapusty i siemienia lnianego.
Kompot z owoców mieszanych.

ŚRODA 30 XI
Zupa krupnik z pęczaku.
Kluski śląskie, sos pieczarkowy, surówka z kapusty modrej.
Kompot.

CZWARTEK 1 XII
Zupa biały barszcz z ziemniakami.
Ryż, indyk w sosie z warzywami grillowanymi.
Kompot.

PIĄTEK 2 XII
Zupa pomidorowa z ryżem.
Ziemniaki, paluszki rybne, surówka z kapusty kiszonej.
Kompot.

PONIEDZIAŁEK 5 XII
Zupa zacierkowa.
Kasza jęczmienna, klopsy w sosie koperkowo-ziołowym, ogórek kwaszony.
Herbata owocowa z miodem.

WTOREK 6 XII
Zupa kapuśniak z kwaszonej kapusty z ziemniakami.
Kasza kus-kus , sznycle ze schabu środkowego, surówka z selera z jogurtem.
Kompot.

ŚRODA 7 XII
Zupa kalafiorowa z ziemniakami.
Pierogi z mięsem, surówka z marchewki.
Kompot

CZWARTEK 8 XII
Zupa warzywno -fasolowa.
Makaron z sosem bolońskim.
Kompot.

PIĄTEK 9 XII
Zupa barszcz czerwony.
Ryż, pulpety z ryby w sosie koperkowym, kolorowe marchewki gotowane na parze.
Kompot.